Folketinget har som bekendt skiftet kurs og kulør, og i dag fik vi så navnet på den nye sundhedsminister. Hvem er han så?

Magnus Heunicke er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002 og har haft en kort karriere i Danmarks Radio, inden han blev MF’er. (Wikipedia).

Gør det så nogen forskel mht. komplementær behandling? Næppe, socialdemokraterne sidder nu ved roret, og de har rent ud sagt altid været bedøvende ligeglade: De eneste partier, der støttede et forslag (2016)  om oprettelsen af et nyt center for forskning og formidling, var SF, Enhedslisten og Alternativet. Dansk Folkeparti har to gange siden 2015 fået afsat penge til enkeltprojekter om forskning i komplementær behandling, men ved valget fik de en ordentlig lussing af vælgerne, dog næppe i relation til det alternative.

I heldigste fald kunne SF, Enhedslisten, Alternativet og DF måske blive enige om at oprette et center, men selv henover midten ville det kun samle sølle 48 stemmer, altså halvdelen af de nødvendige 90 mandater.

Mange læger fejrer tilsyneladende valget, uanset om de er røde eller ej. De ser det nemlig som en stor sejr, at DF’s Liselott Blixt nu er væk fra formandsposten i Sundhedsudvalget. Se bare her, Politiken 17. juni 2019:

Læger jubler over stækket DF’er. 
”Dansk Folkepartis Liselott Blixt har givet stemme til dem, der føler sig svigtet og overset i sundhedsvæsenet. Nu er hendes magt stækket. (…) De vil aldrig – aldrig – sige det højt. Men horder af læger, lægeforeninger, Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen fryder sig over, at Dansk Folkeparti led et sviende nederlag, da magten tippede grundlovsdag” skriver Pollitiken her.

Det bliver spændende at se, hvem der kommer til at afløse Blixt som formand for Sundhedsudvalget, en socialdemokrat bliver det jo. Jeg tippede i går på Astrid Krag som formand – som SF’er var hun sundhedsminister i 2012, da hun nedlagde Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling. Men nu er hun blevet Social- og indenrigsminister.

En anden mulighed hos S er Flemming Møller Mortensen, der i 2015 som de øvrige i Sundhedsudvalget fik mine to spørgsmål:

  1. Er du enig i, at der (igen) skal oprettes et center for alternativ behandling?
  2. Og er du i så fald enig i, at man skal se grundigt på erfaringer og forudsætninger, inden man fastlægger rammer og opgaver for centret?

Flemming Møller Mortensen svarede, at de alternative behandlere selv skal betale:

”Sundhedsstyrelsen gør et godt stykke arbejde med deres hjemmeside, så at borgerne kan blive informeret. Hvad der ellers skal ske, må de alternative brancheorganisationer selv sætte i værk. Normalt får brancheorganisationer jo ikke offentlig støtte” skrev Mortensen.

Han mener åbenbart, at forskning ikke skal udføres af universiteter, men af fagforeninger, og at disse selv skal betale for den. En sjov socialdemokratisk tanke – bare en smule ude af trit med virkeligheden.

Her ligger politikernes svar fra 2015   (I år fik jeg kun ét svar – fra Blixt).

HUSK: På Borgen tager man ikke hensyn til de vælgere, der bruger komplementær behandling, medmindre de selv aktivt forlanger mere fokus og mere oplysning.

Uanset hvem der kommer til at sidde i Sundhedsudvalget – så ring eller skriv til den politiker i udvalget, du har mest tillid til, sig du har stemt på partiet – og kræv, at de gør en indsats her og nu for at få oprettet et informations- og forskningscenter. Et tværfagligt center, der er sikret mod benspænd fra læger og embedsmænd. .

Her ligger der lidt information, du evt. kan henvise til.

Dette kan du gøre lokalt:
Du kan sammen med mig lave et arrangement med debat og oplysning, som  peger på udfordringer og muligheder mht. komplementær behandling. For at komme i gang med det skal du klikke her!

God sommer!

Jesper

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev