Forskning på behandlingens præmisser    

(Artikel Trykt i Nyt Aspekt april 2021  Link til pdf nederst)

Kan man overhovedet forske i alternativ behandling? Jo, det kan godt lade sig gøre. Vi har talt med to forskere, der har erfaring på området.

Af Jesper Odde Madsen, journalist ©2021

Alternativ behandling er i disse år udsat for en grov og useriøs kritik, og medierne giver mest plads til dem, der mistænkeliggør og advarer befolkningen mod ”det farlige alternative”.

Er der så ikke brug for mere forskning? Nej, mener nogle af de alternative behandlere, man hverken kan eller bør forske i det, de laver.

Men hvad siger forskerne selv?  ”Giv os dog penge til at forske for!”

Læger på høje poster siger ofte, at der ikke er beviser for virkningen af alternativ behandling. Ifølge forskerne er dette faktisk korrekt, men denne mangel på dokumentation skyldes især to faktorer:

  • Der er ingen penge at forske for.
  • Lægevidenskaben anerkender kun én forskningsmetode: lodtrækningsforsøget.

Hvad mange måske ikke ved er, at vi i Danmark har en håndfuld forskere, der både har erfaring med forskning i alternativ behandling og har overblik over hvilke videnskabelige data, der er til rådighed. Men desværre beskæftiger de sig i dag med alt muligt andet, da der ikke er afsat penge til denne forskning.

Du kan læse hele artiklen her. “Forskning på behandlingens præmisser

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev