– Jeg har aldrig været interesseret i det der med meditation, men nu er jeg selv gået i gang med at afprøve både meditation og vejrtrækningsøvelser – og det virker!

Det siger Jeanett Kertevig fra Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus til Sygehus Lillebælts web-nyheder. Hun er den første danske sygeplejerske, der på universitetsniveau er uddannet i komplementær behandling.

– Vi mener, at nogle patienter oplever, at deres alternative metoder bliver skubbet til side, men vi vil gerne komme dem i møde og faktisk være med til at rådgive dem, siger Jeanett.

Hun er netop kommet hjem fra det første af i alt tre ophold på University of Arizona, hvor hun tager sin uddannelse. Den indeholder undervisning i alt fra kostens betydning for helbredet til meditation, afslapningsøvelser, zoneterapi, yoga, mindfulness, hypnose, tai chi, massage og akupunktur.

Uddannelsen af Jeanett Kertevig er en del af en strategi fra Vejle Sygehus, som er et højt specialiseret kræftsygehus, og den handler om at se hele mennesket – ikke kun sygdommen.

– Jeg synes det er modigt af os, og jeg håber, at andre hospitaler vil tage det op, for komplementær behandling er noget, patienterne gerne vil tale med os om. Derfor er det stort, at vi nu får en sygeplejerske med en universitetsgrad i komplementær behandling, siger Camilla Havsteen, oversygeplejerske på Onkologisk Afdeling i Vejle, til Sygehus Lillebælts hjemmeside.

Du kan læse meget mere her hos Sygehus Lillebælt: http://www.sygehuslillebaelt.dk/wm509275

Der er flere spændende initiativer i gang i Vejle, læs fx denne artikel: https://www.galilei.dk/2018/04/10/samtaler-patienter-vejle/

Jeg følger op på dette spændende initiativ efter sommerferien!

Foto: Charlotte Dahl

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev