qi-gong-272872_320Hvad gør vi, når vi nu ikke alle sammen sidder på Borgen og har magt over sundhedspolitik og finanser? Det er jo dig og mig, der bruger alternativ behandling – men betaler skat til det konventionelle sundhedsvæsen.

I 2016 vi jeg igen ud og holde debatoplæg/foredrag om alternativ behandling. Med 1,2 millioner brugere om året er det for vigtigt til kun at blive debatteret blandt alternative organisationer og forskere.

Jeg har masser af gode byggesten til foredraget parat, men jeg har også brug for at vide, hvad andre synes er vigtigt at tale om.

Her er nogle af de overskrifter, jeg har liggende:

  • Et nyt center for alternativ behandling kommer måske næste år på Folketingets dagsorden. Men ved politikerne, hvordan det skal strikkes sammen? Hvorfor var det gamle Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling ikke en ubetinget succes?
  • Hvad vil det sige, at man mangler forskning på området og derfor ikke har beviser for virkningen af alternativ behandling? Hvorfor bliver der så ikke forsket mere i det?
  • Det alternative afvises ofte med den begrundelse, at det er noget uvidenskabeligt hokus-pokus. Hvem gør det – og hvorfor? Og er videnskab et begreb, der er hævet over politik, historie og økonomi?
  • Hvorfor taler man om tilhængere og modstandere af alternativ behandling?
  • Hvad kan vi som forbrugere selv gøre for at påvirke udviklingen, så vi fx om nogle år ikke mere selv skal betale det hele, men får tilskud lige som til fysioterapi?

PS:
Dette skulle gerne også nå ud til folk uden for “de alternative cirkler”. Del derfor meget gerne indlægget på Facebook eller andre steder.

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev