Mere debat om alternativ behandling

qi-gong-272872_320Hvad gør vi, når vi nu ikke alle sammen sidder på Borgen og har magt over sundhedspolitik og finanser? Det er jo dig og mig, der bruger alternativ behandling – men betaler skat til det konventionelle sundhedsvæsen.

I 2016 vi jeg igen ud og holde debatoplæg/foredrag om alternativ behandling. Med 1,2 millioner brugere om året er det for vigtigt til kun at blive debatteret blandt alternative organisationer og forskere.

Jeg har masser af gode byggesten til foredraget parat, men jeg har også brug for at vide, hvad andre synes er vigtigt at tale om.

Her er nogle af de overskrifter, jeg har liggende:

 • Et nyt center for alternativ behandling kommer måske næste år på Folketingets dagsorden. Men ved politikerne, hvordan det skal strikkes sammen? Hvorfor var det gamle Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling ikke en ubetinget succes?
 • Hvad vil det sige, at man mangler forskning på området og derfor ikke har beviser for virkningen af alternativ behandling? Hvorfor bliver der så ikke forsket mere i det?
 • Det alternative afvises ofte med den begrundelse, at det er noget uvidenskabeligt hokus-pokus. Hvem gør det – og hvorfor? Og er videnskab et begreb, der er hævet over politik, historie og økonomi?
 • Hvorfor taler man om tilhængere og modstandere af alternativ behandling?
 • Hvad kan vi som forbrugere selv gøre for at påvirke udviklingen, så vi fx om nogle år ikke mere selv skal betale det hele, men får tilskud lige som til fysioterapi?

PS:
Dette skulle gerne også nå ud til folk uden for “de alternative cirkler”. Del derfor meget gerne indlægget på Facebook eller andre steder.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentarer

Mere debat om alternativ behandling — 4 kommentarer

 1. Hej Galileo.
  Jeg har ikke lige tid til de store spørgsmål, men kom tilfældigvis over et 6 år gammelt nummer af “nyt aspekt”, som skrev at 100.000 underskrifter i Schweiz havde bevirket en folkeafstemning, som sagde, at 67% af befolkningen pålagde regeringen at indføre komplementær medicin i det offentlige sundhedsvæsen. Du kunne måske dykke ned i detaljerne og følge op på, hvordan det blev ført ud i livet?
  Kærlig hilsen Niels

 2. Niels svar til dig, det er fordi man har en speciel form for demokrati(faktisk meget interessant form) i Schweiz, det betyder at uanset hvad man vil have til afstemning, hvis man kan samle 100.000 underskrifter kommer det til afstemning. Ps. God artikle af Jesper Madsen

 3. Ja,i Schweiz så jeg et skilt i en lille bitte by. Det var SÅ højt med masser af komplementære behandlere.
  Jeg tog et billede.- måske skal det bruges i et foredrag.
  Så vil jeg gerne finde det…- en anden dag..
  Godt Nytår fra Torun Birkbak

 4. Pingback: KAM-brugerne – enige eller ej? - Galilei - alternativ behandling i perspektiv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.