Har du mod på at se ud over kanten af naturvidenskaben, så har du chancen for at få et andet syn på virkeligheden. ”A global gathering aiming to radically review our reality” skriver arrangørerne af en spændende verdenskonference i Tjekkiet, 28. september – 1. oktober.  

Stanislav Grof er tilbage i Prag, i hvert fald for nogle dage. På International Transpersonal Conference 2017 med titlen “Beyond Materialism -Towards Wholeness” fejrer man bl.a. 50-årsdagen for grundlæggelsen af den transpersonlige psykologi, som blev  grundlagt af især Abraham Maslow og Stanislav Grof, https://en.wikipedia.org/wiki/Transpersonal_psychology

Men først og fremmest samler man alle de videnskabelige kapaciteter fra hele verden, dvs. videnskabsmænd og filosoffer, der beskæftiger sig med bevidsthedens natur – uden at parkere den i hjernen. Med andre ord: Den etablerede videnskabs ”dårlige selskab”:  Dem de andre ikke vil lege med, som Kim Larsen siger. Foruden Grof, som i dag er 86, kan man møde fx Ervin Laszlo, David Lukoff og Dean Radin.

Formålet med konferencen er bl.a. at udforske og evaluere de fremskridt, der er gjort inden for psykologi, spiritualitet og bevidsthed, samt spørgsmålene om hvordan vi kan bruge videnskabelige data til at øge og opretholde livskvaliteten på Jorden.

Fra torsdag til søndag bliver der snakket om fx shamanisme, nærdødsoplevelser, kvantefysik, spiritualitet og religion, samt brug af psykoaktive stoffer som fx ayahuasca til terapeutiske formål.

Temaet med titlen ”Mystisk spiritualitet som link mellem verdensreligionerne” vil undersøge potentialerne i de mystiske traditioner, når det gælder brobygning og gensidig forståelse mellem trossamfundene – et emne af kritisk betydning i en stadig mere kompleks verden.

Du kan læse meget mere om det hele på ITCPrague2017 og der kommer mere fra konferencen senere her på siden.

Twitter: @ITCPrague2017

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev