Sætter du X ved din behandling?

Løkke er ikke lykkelig, når Samuelsen siger ”nej tak, SKAT”, S og DF ryger fredspibe, mens Ø og Å er grønne af misundelse… Vi får måske valg inden længe.

letters-67046_640Men selv om mere end hver fjerde vælger får alternativ behandling i år, er det ikke noget der påvirker meningsmålingerne. De fleste politikere er ligeglade, og vælgerne kræver ikke, at de forholder sig til alternativ behandling. Og for at gøre det hele endnu mere mudret, så har holdningerne på Borgen altid ligget helt på tværs af skillelinjerne røde/blå/venstre/højre.

Rød eller blå – det har lange udsigter med at få gang i forskning og brobygning, og endnu længere med at få tilskud til de behandlinger, hver anden vælger har erfaringer med. Alternativ behandling er fortsat kun for dem, der har råd. Men alternativ behandling har ifølge forskere verden over meget at byde på – det kræver bare, at vi får det undersøgt og afprøvet i praksis. Det anbefaler bl.a. WHO.

I sidste ende er valget dit. Tænk i god tid over hvordan du får stillet din foretrukne sundhedspolitiker et par spørgsmål:

Hvorfor lader I som om alternativ behandling er et lille, ligegyldigt fænomen, der ikke er plads til i sundhedsdebatten, når mere end hver fjerde dansker i år vil modtage alternativ behandling?  Oven i købet med fuld brugerbetaling, så at de fattigste ikke har en chance for at udnytte muligheden. Vi ved heller ikke noget om virkninger, bivirkninger og samfundsøkonomiske muligheder.

Der er stort behov for et center i tilknytning til et universitet, som kan varetage forskning, formidling og brobygning. Der kom endda i februar 2016 et beslutningsforslag fra SF, som opfordrer regeringen til at oprette centret. Hvad vil DIT parti gøre?

Se her hvad partierne mente i december 2015 (når man rykkede lidt for et svar)


Vil du have besked om nye indlæg her på Galilei? Så har du chancen herunder:

[wysija_form id=”2″]

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.