tunnel-1181821Fordi vi ankommer til endestationen, betyder det ikke, at rejsekortet er udløbet. Flere og flere vender nemlig tilbage og beretter om deres oplevelser efter sidste stoppested – de har nemlig prøvet at dø. Og deres fortællinger indgår i den lægevidenskabelige forskning.

  • Jeg mødte min afdøde far
  • Der var lys for enden af tunnelen
  • Jeg genoplevede hele mit liv på ét sekund
  • Jeg så mig selv og andre oppefra, mens de forsøgte at genoplive mig.

De fortællinger har vi læst mange steder, og det skorter ikke på forklaringer om narkose, drømme, fantasi og løbske hjerner. Men forklaringerne er alle blevet skudt ned, sidst af en hollandsk læge (cardiolog), der har forsket i nærdødsoplevelser eller NDE (near death experience).

Oplevelserne er enslydende og optræder over hele kloden – uanset om man er muslim, kristen, hindu eller ateist. Lægen Pim van Lommels arbejde har fået ham til at omformulere sætningen ”Vi er en krop, der har en bevidsthed”. I stedet siger han ”Vi ER bevidsthed, og vi HAR en krop.”

Hans forskning gør indtryk, når han holder foredrag for sine kolleger.

Læs mere om ham her og om hans forskning her.

 

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev