Map_of_europeDet kan godt virke lidt tungt at tænke på den danske debat om alternativ behandling, hvor vi tilsyneladende har bevæget os op ad bakke i årevis og i sneglefart. Ganske vist har SF barslet med et forslag til et uafhængigt center, men om det kan vinde flertal på tinge er langtfra sikkert.

Men vender man blikket væk fra Danmark, er der en del optimisme og inspiration at hente – og det håber jeg også, at politikerne vil gøre.

Det internationale projekt www.CAMbrella.eu konkluderer utvetydigt, at der er brug for mere forskning og fokus på alternativ behandling, både i EU og i de enkelte lande. På deres hjemmeside kan man fx i nyhedsbrevene finde beskrivelser af situationen for alternativ behandling i andre lande, og der ligger en masse rapporter, som i detaljer beskriver forskellige dele af det ”alternative europæiske landkort”. (Alt er på engelsk). Her kan du se nogle hovedlinjer på dansk

Du kan også læse lidt på dansk om andre lande hos Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende Alternativ Behandling, både her og andre steder på SRAB.DK. Især Norge er interessant for os danskere.

Det var blot et lille positivt indspark, så du kan gå weekenden i møde med godt humør!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev