truth and lieOp til konferencen om alternativ behandling på Borgen den 10. februar vil jeg tillade mig at begå vold, ja faktisk mord! Jeg vil nemlig slå fem myter ihjel – her er den sidste (indtil videre).

”Vi har en ekspertudtalelse”

Denne er mediernes favorit, når de helt overordnet skal ”vurdere” alternativ behandling: De finder en meget klog person med en flot titel, fx en professor dr. med, som er ansat i sundhedsvæsenet.

Han/hun er pr definition ekspert og sandhedsvidne mht. alternativ behandling (og bliver næsten aldrig i artiklen suppleret af en anden klog person, som har erfaring med alternativ behandling).

Det modsatte er som regel tilfældet. Professoren vil næppe have en større indsigt og erfaring på området, da han/hun i så fald ikke ville have gjort karriere. (Se Mandag Morgen Nr. 36, 21. oktober 2002)

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev