nafkam-uit-logo21Oppe i Tromsø er der lige nu buldermørkt det meste af døgnet. Men alligevel stråler der noget lys herned til os i den sundhedspolitiske vinter: Nordmændene har noget, som godt kan gøre os lidt misundelige.

I Tromsø finder man nemlig et tværfagligt forskningscenter: NAFKAM, Nasjonalt Forskningssenter innen Komplementær og Alternativ Medisin.

Det ligger under Universitetet i Tromsø, det har eksisteret siden 2000, og Norge er det eneste land i Europa, der har et statsfinansieret center på dette område. Via årlige bevillinger er det lykkedes centret at etablere et forskningsmiljø, der i dag nyder international anseelse, og befolkningen nyder også godt af det, idet der er tilknyttet et informationscenter, der formidler viden om alternativ behandling til alle nordmænd.

Norsk flag lille

Tænker i disse dage meget over, hvor meget vi egentlig kan lære af Norge, og om de danske politikere en skønne dag vil lade sig inspirere?

Norsk er jo ikke så udenlandsk, så tag en tur på Nifab.no – og sig din mening her på bloggen. Er det sådan noget, vi har brug for i Danmark?

 

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev