yin-yangDet danske samfunds forhold til alternativ behandling er vigtigt at beskæftige sig med. Det er det fordi hver fjerde af os hvert år besøger en alternativ behandler, mens dette stort set aldrig afspejles i overordnede planer, rapporter, debatter og budgetter vedr. sundhed. Men vi ved alle at det findes, for enten har vi selv fået alternativ behandling, eller også har én i vores familie. Mere end hver anden af os har nemlig personlig erfaring med alternativ behandling, siger statistikkerne.

Vi skal selv betale for alternativ behandling, kun i enkelte tilfælde er der tilskud fra sygeforsikringen danmark. Lægestanden siger det ikke virker, der er ingen penge til at finde ud af om det gør, og det offentlige center, Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling, blev sparet væk i 2012. I de fleste andre lande er emnet fremme i lyset, fx på universiteterne, og mange steder finder man alternativ behandling inden for sundhedsvæsenets rammer. Af én eller anden grund befinder vi os nærmest i stenalderen.

jm1-MJeg synes det ligner en spejlvendt udgave af Kejserens Nye Klæder: Nogen prøver at bilde os ind, at det ikke eksisterer, selv om enhver kan se det. Derfor har jeg siden 1997 arbejdet på at synliggøre spørgsmålet og sætte udfordringerne i perspektiv. Det er ikke altid nemt – men jeg kan skrive under på, at det heller ikke er kedeligt!

På denne blog vil jeg fremover følge udviklingen og gribe fat i alle de varme kartofler, jeg kan finde. Jeg ser også frem til dine kommentarer!

Jesper

Print Friendly, PDF & Email

Følg med via mit nyhedsbrev

 

For dig, der er nysgerrig og interesseret i mere end blot behandlingerne. Her får du viden, fakta og meninger om hvad der rører sig. Jeg retter også søgelyset mod hvad der sker i udlandet. 

 

Jesper Odde Madsen

Du modtager nu mit nyhedsbrev