Lokal rådgivning i Vestjylland

Frivillige i Varde-Esbjergområdet vil starte rådgivning om alternativ behandling og forebyggelse

Danskerne har brug for rådgivning i mødet mellem sundhedsvæsenet og de alternative tilbud. Dette har længe været på dagsordenen, når man på centralt politisk plan har diskuteret alternativ behandling, men nu skal der også ske noget på lokalt plan, mener en gruppe borgere i Varde-Esbjerg området.

De dannede i sommeren 2001 Foreningen Morgenfruen, som har til formål at oprette et rådgivningscenter vedrørende alternativ behandling og forebyggelse, samt at tilskynde til brobygning mellem det etablerede sundhedsvæsen og de alternative behandlere.

- Vi forestiller os et center, hvor folk kan få kvalificeret rådgivning når de ønsker at benytte sig af alternativ behandling, enten fordi de er kørt fast i det etablerede system eller fordi de ønsker at kombinere med alternativ behandling, siger formand for Morgenfruen, Sanne Andreasen.

- Det skal bl.a. ske ved at vi opbygger en database, hvor vi registrerer alternative behandlere i Ribe amt og indsamler brugererfaringer samt dokumenteret viden fra ind- og udland.

- Ideelt set skal folk være i stand til selv at vælge, men det kræver jo, at de ved, hvilke valgmuligheder, de har, og hvad de indebærer. Det har kun de færreste overblik over i den jungle, der eksisterer på det alternative marked. Det er her rådgivningscentret kommer ind i billedet.

Foreningen Morgenfruen vil også bestræbe sig på at afholde 4 arrangementer årligt. Foreløbig er det blevet til foredrag ved lektor Laila Launsø, Danmarks farmaceutiske Højskole, læge, kinesiolog og forsker Henrik Langgaard, ernæringsterapeut, kostvejleder og forfatter Marianne Fjordgaard, læge og sundhedskonsulent Carsten Vagn Hansen, samt kinesiolog Anne Straarup.

Interesserede kan kontakte Sanne Andreasen, Skovløbervænget 13, 6800 Varde. på tlf. 7522 2537 eller email: boldsen@post10.tele.dk

og næstformand Mette Klitgaard, Sletten 41, 6800 Varde, på tlf. 7522 2661 eller email: kklitgaard@mail.dk