Kursus for kræftpatienter

"Få kræfter til kræft - styrk det sunde i dig" er titlen på en ny type kursus, der skal sætte patienterne i stand til at træffe et kvalificeret valg på det alternative marked.

Mange aner ikke deres levende råd, når de som kræftpatienter vil forsøge sig med noget alternativt. Og da ca hveranden af dem gør det, er problemet stort. Derfor får de nu muligheden for at komme på et kursus, som skal ruste dem bedre til at kunne vælge mellem de mange tilbud.

- Folk ved ikke hvad der er hvad, når de hører om zoneterapi, akupunktur, hajbrusk eller healing. Kan det mon helbrede min kræft? Kan det give mig en bedre livskvalitet? Vi får 5000 henvendelser på Tidsellinien hvert år, så behovet er stort, siger Elli Hjernø, som er formand for patientforeningen Tidslerne.

"Få kræfter til kræft - styrk det sunde i dig" hedder kurset, som finder sted i Århus i weekenden 12-13 januar og foregår på Den Regionale Daghøjskole. Deltagerne kommer til at høre foredrag om fx kost og kræft, visualisering og forskellige syn på sundhed og sygdom, og de vil blive undervist af bl.a. en læge, en psykolog og en kostvejleder. Men der bliver andet og mere end énvejs-kommunikation, idet der også skal være debat i mindre grupper og forskellige øvelser.

- Vi vil bl.a. give deltagerne en viden om det mest enkle, som de fleste kan gå i gang med straks, nemlig kosten. Mange vil desuden senere prøve en eller anden behandlingsform, og her prøver vi at ruste dem til at træffe et kvalificeret valg mellem de mange tilbud. Det er ikke mindst vigtigt, at folk bruger deres penge fornuftigt - behandlingerne er jo ofte kostbare, siger Elli Hjernø.

Kurset byder også på vejledning i at søge på nettet, og deltagerne vil også stifte bekendtskab med inspirerende litteratur. Endvidere vil der være mulighed for hjælp til at lægge planer for fremtiden i samarbejde med kursuslederne, der begge har stor erfaring i samtaler med kræftpatienter og det at forholde sig til alternativ behandling.

De to ledere er Elli Hjernø, Tidslerne, og Anne-Grethe Christensen, leder af Rådgivningscentret Buen. Blandt underviserne er læge Ulrik Dige, som har årelang erfaring i alternativ kræftbehandling og har skrevet bøger om emnet. Kurset er arrangeret via et samarbejde mellem FO i Århus, BUEN og Tidslerne

Man tilmelder sig kurset senest 5.januar hos Buen, tlf 8620 8888 eller Tidslerne på 7020 0515.

Se detaljer om kurset under "Arrangementer".