Stor tilslutning til faglig forening

Danske Sygeplejerskers Selskab for Akupunktur kom godt fra start og mangler ikke opgaver

- Jeg er helt overvældet over interessen, siger sygeplejerske Inge Holm, nyvalgt bestyrelsesmedlem i "Danske Sygeplejerskers Selskab for Akupunktur" (DSSA). Inge Holm driver en akupunktur-skole, der retter sig specielt mod sygeplejersker, fysioterapeuter og jordemødre.

Foreningen holdt stiftende generalforsamling på sygeplejeskolen i Odense den 12. marts. I alt 67 sygeplejersker har vist interesse for at melde sig ind, og heraf var 35 mødt op. 13 stillede op til bestyrelsen, som nu har fem medlemmer.

- Vi har overvejet nøje hvorvidt vi skulle samarbejde med Dansk Sygeplejeråd, men de har udvist en stor åbenhed og interesse for vores arbejde, og begge parter har nu godkendt en samarbejdsaftale.

Den nye forening har nok at tage fat på. Et ukendt antal sygeplejersker arbejder i og uden for sundhedsvæsenet med alternativ behandling, herunder akupunktur, og de har ofte svært ved at få de to fagligheder til at gå i spænd.

- Der er et stort behov for faglig udvikling og brobygning blandt dem, jeg har talt med, siger Inge Holm.

Foreningen kan ses som en parallel til lægernes "Dansk Medicinsk selskab for Akupunktur" og til "Zoneterapeutforeningen for sygeplejersker", som også har været omtalt her på Galilei.dk.

Vil du vide mere om sundhedspersonale, der arbejder alternativt, kan du finde artikler i Galilei.dk's arkiv.

Kontakt til Danske Sygeplejerskers Selskab for Akupunktur:
Inge Holm 5663 6011
Mail
huset-vestergade@adr.dk