Sygeplejersker på nåle

Stiftende generalforsamling i forening for sygeplejersker, der udøver akupunktur

Sygeplejerskerne organiserer sig nu parallelt med lægerne i Dansk Medicinsk selskab for Akupunktur. Som tidligere omtalt på Galilei.dk tager et ukendt antal danske sygeplejersker en uddannelse inden for akupunktur, og den nye forening kommer til at hedde "Danske Sygeplejerskers Selskab for Akupunktur" (DSSA). Foreningen holder stiftende generalforsamling på sygeplejeskolen i Odense den 12. marts.

- Vi havde kontakt med ca 50, allerede inden vi begyndte at annoncere det, og vi vil meget gerne i forbindelse med flere interesserede sygeplejersker, siger sygeplejerske Svend Senius, der underviser i akupunktur og er Ún af initiativtagerne.

Der har været et tæt samarbejde med Dansk Sygeplejeråd, som også har godkendt foreningens navn og faglige grundlag. Foreningens dannelse er nu annonceret i Tidsskrift for Sygeplejersker, så at interesserede kan melde sig til. Det skal ske senest 5. marts.

- Det kan godt være ensomt at arbejde med akupunktur uden at have kolleger i nærheden, og man mangler de faglige impulser, der er nødvendige for at kunne udvikle sig fagligt.

- De fleste arbejder som selvstændige, men andre arbejder på deltid og laver akupunktur ved siden af deres ansættelse som sygeplejersker. Og der bliver flere og flere, siger Svend Senius.

Interesserede kan tilmelde sig hos sygeplejerske Nanet Nielsen, Lillegade 6, 2670 Greve. Tlf. 4340 4475, email nanet@akupunktoeren.dk

Tilmeldingsblanketten findes i øvrigt i Tidsskrift for Sygeplejersker nr 6, 2002, s.97.